INLOGGEN
«»

De dood van een roos

Het staat op een grafsteen geschreven.
Het leven zoals het was.
In woorden zo gedreven.
Het begon al met de kleuterklas.

Dierbare herinnering.
Gedachten van vertedering.
De schoonheid van een bloem.
Ze groeide in goed fatsoen.

Gedachten die gelukkig maken.
Ook al zal je bij de steen vredig waken.
Het verdriet aan jou onttrokken.
De roos weet je gedachten te lokken.

Waar helen is toevertrouwd.
Nieuwe wegen gebouwd.
Levenskracht vredig mogen smeden.
Een doornenkrans berust in het verleden.

Roel van EkerisĀ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De dood van een roos’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.