INLOGGEN
«»

Niemand

Ik ben helemaal niemand
Ik ben een onontwikkelde zoon
van 2 mensen die ook maar wat deden
Ik verzorg me niet
Ik kom er niet door heen

Als je goed naar me kijkt zou je het zien
Aan mijn vingers
Mijn ogen en haar

En dat ik er niet uit ben
Ik zweeg nog tussen het een en het ander
Tussen wat er had kunnen zijn en wat er is
Tussen vechten en accepteren

Je zou zien dat ik het niet begrijp
Jij zou weten wat ik mis
En je zou er verder niet over nadenken

Want zo zijn mensen
Maar ik, ik denk aan jou
En wat jij weet
En waarom mensen zo zijn
En ik kan niet omgaam met mezelf
En de wereld om me heen

Dus zit ik hier
Opnieuw, dit maal 1 weekend verder
Nog steed 21
Nog steeds zoek
Nog steeds dezelfde hersenen
En dezelfde gevoelens en gedachten

Ik ben nog steeds die jongen
Die de toekomst zou veroveren
Die het leven een lesje zou leren
Degene die herinnerd zou worden

In mijn kamer angstig
Open vingertoppen
Afwachtend tot ik actie onderneem

Tot dit het allemaal waard was
Totdat het allemaal is geland
Dat ik begrijp waarvoor het allemaal was
En waarom

Tot de nachten en gedachten
De gedischten en gesprekken
De pijn en de angs
De verblindende angst
De verijzelende ang
Het leidmotieg van dit hoofdstuk
De laatste bladzijde hebben geschreven
Een punt hebben gezet achter het laatste woord

Mischien dat ik dan mee kan doen
Niet meer hoef na te denken
De tijd gemakkelijk me laat verder duwen
Dat ik erbij hoor
Een mens ben
In een samenleving
Met vrienden en connecties
Thuis en op zijn plek

Ik ben minder dan dat
Ik ben niemand
Ik ben nooit geland
En zal niet worden gemist als ik vertrek
Ik heb geen connecties gemaakt
Ik heb geen gewicht in de weegschaal
Ik heb geen aandeel in de loop der dingen
Ook niet als je inzoomt
Zo ver dat je alleen nog Venhuizen ziet
of de familie van Reek

Ik ben nooit zo ver gekomen
En ik ben over mijn hoogtepunt heen
Dit is wie ik ben
En wie ik altijd ga zijn
Niemand
Voor niemand
En met niemand

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Drix' Doggy
Actief sinds: 15-11-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Niemand’ van Drix' Doggy zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.