INLOGGEN
«»

Je man nog wel en ook niet hebben

Heel timide en wat stil verhaalt zij bedroefd
van haar man
Haar echtgenoot sinds jaren die nu alleen
nog maar slapen kan...

Bij het bezoek leeft zij even op bij een korte
nog herkennende blik
Steeds wordt dat dan minder, zij denkt dat zij
stikt

Huilend heb ik haar nog niet gezien
Zij bekommert zich liever om mij, had ik er wel
iets aan, misschien?
Ik heb me daarvan allang noodgedwongen
gedistantieerd

Me op haar focussen inmiddels grondig geleerd
Ruim vijf en zestig jaren samen...
De verkeringstijd dan wel incluis
Zij komt dan wel steeds als zij terugkeert,

in dat meer dan kille en leeg aanvoelende huis!

Dakoyria, 2020.




Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Je man nog wel en ook niet hebben’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.