INLOGGEN
«»

Hoop dat je mij ook vond

Mijn eerste, mijn trots , jij was het helemaal
De mooiste baby dat wisten we allemaal
Jij was zo geliefd
De hele familie verliefd

Jij was niet de makkelijkste, zeker niet
Huilbaby puberpeuter moeilijke kleuter
En opa was nog steeds verliefd

Nu ben je bijna 18 en een supermooie meid
En na mijn diagnose zei jij
"Maar ik wil mijn mama niet kwijt"

Jij bent mijn eerste , mijn grote wonder
Die ik om haar opleiding en werk
Bijzonder bewonder

Op je geboortekaartje was het al te lezen
Je was een wonder
Dat heb je mij bewezen

En ik hoop dat als mijn einde nadert
En ik heb misschien heel veel pijn
Dat jij mij als verpleegkundige benadert
En het geen lijdensweg hoef te zijn

Want al zou ik heel graag blijven
Je willen zien trouwen bovendien
Ik zou dit gedicht niet schrijven
Als ik dat ooit zou kunnen zien

Maar weet op die momenten
Op zo'n belangrijke dag
Dat ik er altijd ben voor jou
Hopend dat je mij ook zag

In vlinders, in lampen, in veertjes Op de grond
Weet dat ik jou altijd vind
En hoop dat je mij ook vond.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Desiree Schrievers
Actief sinds: 08-08-2019 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hoop dat je mij ook vond’ van Desiree Schrievers zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.