herinneringen

William Elskens

Ik kijk in een oud fotoboek
het wordt stil in mijn gemoed
het is alsof ik het verleden
terug beleven mag zo zoet
ze zijn allen dood en begraven
in nieuwe en verweerde graven
ze hebben geleefd
in goed en kwade dagen
mensen die ik liefhad
mensen die ik vlug vergeten was
waarin ik ooit in hun ogen
liefdeloosheid boosheid las
Ik heb gisteren aan hun graven gestaan
ze zijn bij God of bij de duivel
of zweven tussen de sterren
in het oneindige heelal
op de nevels van de eeuwigheid...

En naast de volle graven
zie ik lege dodenvelden
die morgen ook gevuld zullen zijn
met jij en ik die vandaag nog leven
nog even mogen zweven
op de jaren van de
tand des tijd.....

Anno 1999

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-10-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

William Elskens (Actief sinds: 21-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘herinneringen’ van William Elskens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.