INLOGGEN
«»

Jules Schelvis 1921-2016

Jules Schelvis - 1921 - 2016

een voorbeeld voor allen, een icoon
ik omhels je, mooie mensenzoon

dag jules, mag ik jules zeggen voortaan
ik wist pas laat van je bestaan
de kern van je ziel is zo goed en zo krachtig
een voorrecht om dat te zien, emotioneel en prachtig


een voorbeeld voor allen, een icoon
ik omhels je, mooie mensenzoon

je doorstond het slechtste van de mensheid
van de hunnen, al in je jonge tijd
met en door deze kwetsuren heb je de mensen onderricht
je vond dat je bestaansplicht



een voorbeeld voor allen, een icoon
ik omhels je, mooie mensenzoon

de jongelingen van nu vertellen van het slechte
zodat zij zich niet aan de slechten hechten
opdat zij onderscheiden en het kwaad zien
dat maakt de wereld beter misschien


rust zacht, goede, mooie man
zonder jou maken we er veel minder van

©JeVeBe
hebtudatook.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

JeVeBe
Actief sinds: 14-03-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Jules Schelvis 1921-2016’ van JeVeBe zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.