INLOGGEN
«»

Afscheid komen nemen

Je komt om afscheid te nemen, wéét dit is de
allerlaatste keer
Je krijgt wat koffie, houdt het gesprek luchtig
Geláchen wordt er nog menig keer.

Je bracht nog maar weer eens wat lekkers,
alsof je het gebeuren víert
en toch heb je om zijn droge humor nog weer
eens gegierd...

Dán is eindelijk het moment daar dat je zo
zeer hebt gevreesd:
Je wens hem een heel voorspoedige reis toe,
ja, je weet, het is mooi geweest!

Je bedankt hem voor de vriendschap,
voelt je ogen prikken maar je laat geen traan
Je zwaait nog heel even en dan laat je lós,
laat hem verder daar staan.

Dakoyria, 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-09-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Afscheid komen nemen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.