INLOGGEN
«»

de laatste jas

hij haalt laatste jas van de haak
en ontdekt

geen zakken heeft hij meneer
geen zaken heeft de laatste jas

en toch
de laatste reis
in zijn houten jas
die planken wambuis
vergezeld door wie en wat hem lief is
maakt hem bepakt en bezakt
voor de reis
naar de overkant
het beloofde land

daar waar hij weerziet
de gezichten
van hen die hij zo lang moest missen

daar aan de overkant
vindt hij het eindstation
waar hij geduldig wacht
op de schat die komen gaat
ooit
als hij weerziet
wie en wat hem lief is

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

geschreven onderweg naar Oostenrijk (29 december 2012), terwijl wij bij tijd en wijle worden ingehaald door mensen die kennelijk hun laatste reis per se die dag willen maken Auteursrechten
Op dit gedicht ‘de laatste jas’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.