Onmeetbaar

Gertjan van der Kraan

Onmeetbaar

Van groot naar klein
Van Zaligheid naar pijn;
Koning, Herder en Lam
En zo kwam
U naar de aarde.
Onmeetbare waarde
Van een geschenk.
Als Advent en bedenk
Waarom U kwam;
Als een offerlam,
Voor onze zonden
Die U verwonden.
Ver van het Vaderhuis
Stierf U aan een kruis,
Maar stond op
Zei zo: Stop
Tegen de satan.
En daarom kan
Ieder die gelooft
Zoals U belooft
Naderen tot God
Als genadig aanbod
Na schuld belijden
En het laten leiden
Door de Geest
Van Kerst- naar Paasfeest
Via Pinksteren
Zonder hinderen
Wachten op de dag
Dat je Hem zien mag




Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Onmeetbaar’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.