Het duurt niet lang meer.

Els Hengstman-van Olst

Het duurt nu nog maar even
en dan gebeurt het echt,
mijn Zoon wordt straks geboren
zoals de engel heeft voorzegd!

Hoe zie ik daarnaar uit
't is mijn maar ook Gods Kind,
Emmanuel God is met ons
intens door Hem bemind.

En ik mag Jezus moeder zijn
wat is dat een groot wonder
en elke keer bedenk ik
dit toch zó bijzonder!

Maar ik weet ook dat Hij
niet van mij zal zijn,
als mensen Zoon en Gods Zoon
moet ik Hem afstaan met pijn!

Daarom is het ook zo dubbel
mijn verlangen vermengt met smart,
want Ik weet dat er ooit eens
een zwaard gaat door mijn hart!

Nee het duurt niet lang meer
dan wordt je mij gegeven
en door jou mijn geliefde Zoon
ontvangen wij het Eeuwig Leven!
Maria.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst (Actief sinds: 28-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het duurt niet lang meer.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.