Kerst 2018

Fred Hensens

Kerst 2018

Kerst, feest van herdenken en melancholie
met het voorbije jaar nog vers in gedachten,
Strijd tussen mismoedigheid of euforie,
afhankelijk van de aard van het verwachten.

Kerst, feest van Licht en Vrede,
met het wereldse in schril contrast.
Spagaat tussen geloof en rede,
voor wie nog in het duister tast.

Sommigen kennen het Kerstverhaal nog wel,
bij velen staan Kribbe en Stal allang buiten spel,
opzijgezet voor Kerstman en aanverwante zaken.

Aan Christenen de taak Zijn Erfgoed te bewaken,
te zingen en te getuigen van zijn Liefde en Macht,
want alleen met Hem behoudt Kerst Zijn ware pracht!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Fred Hensens (Actief sinds: 07-06-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kerst 2018’ van Fred Hensens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.