Kaarsengedichtje voor advent

Coby Poelman - Duisterwinkel

 Er staan vier kaarsjes op een rij
 te wachten op het feest.
 Eén lichtje laat ons alvast zien
 hoe mooi het is geweest.

 Nu mogen er twee kaarsjes aan,
 ons wachten wordt beloond.
 Het wordt steeds lichter in de kerk,
 dit huis waarin God woont.

 Vandaag branden drie kaarsjes,
 drie vlammetjes van licht
 vertellen van het Kind dat komt,
 is dát geen mooi bericht?

 Nu mag het vierde kaarsje aan.
 Vier lichtjes laten horen:
 nog een paar nachtjes slapen,
 dan wordt het Kind geboren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Coby Poelman - Duisterwinkel (Actief sinds: 28-03-2014)

Informatie bij het gedicht

Voor kinderen bij het aansteken van de adventskaarsen in de kerk, voor elke adventszondag 1 gedichtje.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kaarsengedichtje voor advent’ van Coby Poelman - Duisterwinkel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.