INLOGGEN

Adventsgedichten

Binnen deze rubriek wordt je een overzicht geboden met de mooiste advent gedichten en gedichtjes. Gedichten en gedichtjes over advent, de benaming voor de aanloopperiode naar kerst (ofwel de 'adventsperiode' of de 'adventstijd'). De naam advent komt van het Latijnse woord adventus, dat 'komst' betekent. In de adventsperiode bereiden Christenen zich voor op het kerstfeest, wordt de geboorte van Jezus herdacht en zijn wederkomst verwacht. Mooie advent gedichten mogen uiteraard niet ontbreken in de adventstijd.

Heb je zelf één of meerdere adventsgedichten, of wil je gedichten maken voor deze rubriek? Stuur je gedicht of gedichten dan naar ons in ter plaatsing via de button Gedicht maken/plaatsen. Hartelijk dank!


Advent Advent 
Advent Advent 
Advent Advent 
ADVENT 1 ADVENT 2 
ADVENT 3 ADVENT 4 
Adventscadeau Adventskaarsenvers 
Adventsverwachting Als een kind 
als landen zouden leven Altijd Licht 
BEVOORRECHT !!! Blijven verwachten 
DE ADVENT-KRANS !!! de Boodschap 
De rots waarop wij mogen bouwen De verleiding van advent 
De zegen December 
Donkere dagen Een klein offerlam 
Een moment Het duurt niet lang meer. 
HET ECHTE LEVEN IS (ggg) .... HET ECHTE LEVEN IS (iii) .... 
Het nieuw Jeruzalem in kransen van verwachten 
Jenny Kaarsengedichtje voor advent 
Kerst 2018 KOMST 
KOMST Laat Uw Licht hen verlichten 
Lang geleden of bijna Levenslicht verwacht ! 
Licht Martine 
Nieuw kaarsengedichtje voor Advent Noch Kribbe, noch Kruis 
Ondanks Onmeetbaar 
Ontsteek o Heer een vlam in mij Onze Redder komt eraan. 
Ook voor hen op weg naar advent 
RONDOM ADVENT EN KERST STERRELICHT (1) !!! 
STERRELICHT (2) !!! STERRENLICHT (3) !!! 
STERRENLICHT (4) !!! STERRENLICHT (5) !!! 
STERRENLICHT (6) !!! Uw Licht 
Uw Lichtend Licht VAN DONKER NAAR LICHT (1) !!! 
VAN DONKER NAAR LICHT (10) !!! VAN DONKER NAAR LICHT (11) !!! 
VAN DONKER NAAR LICHT (12) !!! VAN DONKER NAAR LICHT (13) !!! 
VAN DONKER NAAR LICHT (14) !!! VAN DONKER NAAR LICHT (15) !!! 
VAN DONKER NAAR LICHT (16) !!! VAN DONKER NAAR LICHT (17) !!! 
VAN DONKER NAAR LICHT (18) !!! VAN DONKER NAAR LICHT (19) !!! 
VAN DONKER NAAR LICHT (2) !!! VAN DONKER NAAR LICHT (20) !!! 
VAN DONKER NAAR LICHT (3) !!! VAN DONKER NAAR LICHT (4) !!! 
VAN DONKER NAAR LICHT (5) !!! VAN DONKER NAAR LICHT (6) !!! 
VAN DONKER NAAR LICHT (7) !!! VAN DONKER NAAR LICHT (8) !!! 
VAN DONKER NAAR LICHT (9) !!! Verbleken 
Vertrouwend verwachten VERWACHTING 
Vierde advent Vol verwachting in Advent 
wachten weken  
Welke verwachting WONDER-BABY ONTVANGEN (1) !!! 
WONDER-BABY ONTVANGEN (2) !!! Zijn Licht breekt door