Ik deed veel teveel...

Dakoyria

Het lijkt er sterk op, ik deed veel te veel...
Wel eigen keus voor het merendeel,
maar ook onverwachte zaken vielen mij
ten deel

De reactie kon niet uitblijven: ik sliep de
slaap der rechtvaardigen en wel een etmaal
lang De dagen erna ook nog eens 'gestraft'
met hevige spierpijnen en een trage tred

Kennelijk is dit nu dan mijn deel! Niet zozeer
God maar je eigen lijf dat aangaf: op de rém!
en gekweld fluisterde je dat maathouden
was je tamelijk onbekend.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ik deed veel teveel...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.