Terug naar volkomen stilte gebied?

Dakoyria

Nog één keer eens mogen verkeren in volkomen
stil (vakantie-)_gebied...
Even afgewend van de overvol bewoonde wereld,
in no time daaraan gewend!

Dát is toch eigenlijk onze meer dan natuurlijke
staat... Maar ja, die mens die uit pure noodzaak
dan weer jagen gaat! Fijn voor een poosje, bij
wijze van contrast Na verloop van tijd dan weer
'thuis' waar druk vliegtuigverkeer ons verrast

Geduw en geschreeuw op straat, waardoor je al
snel opnieuw op tilt slaat
Stiltegebieden om permanent te wonen, lukt ons
dat nog of blijft het bij geidealiseerd dromen?

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Terug naar volkomen stilte gebied?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.