Journaal vrees

Trijan

Het journaal wakkert ons vreesgevoel aan,
oorlog escaleert, klimaat wordt geruïneerd ,
is er perspectief voor ons bestaan.

Journaalkijkers hebben het niet eenvoudig,
items met vrees rijgen zich aaneen, een kijker is niet van steen,
intrinsiek overdadig.

Zuurstof masker is nog de ontbrekende schakel,
hoeveel vrees meldingen kunnen wij aan, om depressief denken tegen te gaan,
voor doemdenkers een waar spektakel.

Na de bundeling van rampspoed en vrees,
brengt het weer geen verlichting, depressies en extra dijkbewaking,
was er vrees dat de zon niet meer herrees.

De volgende dag lijkt vrees te verdampen,
voortschrijdend inzicht geeft lucht, wij blijven ons beducht,
want ’s avonds volgt een nieuwe episode van vrees melden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Journaal vrees’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.