Felle ruzie op straat!

Dakoyria

Ik hóór me toch al een poos ruzie buiten!
De honden lusten er geen brood van...
Dat luidruchtige geschreeuw tegen elkaar,
waardoor er zeer beslist geen oplossing kwam

Ik haat tot in het diepst van mijn hart dat
afschuwelijke geblér Vecht het toch als volwassen
en beschaafde mensen uit
Lawaai in ons leven, dicht wonend bij elkaar

kennen we al genoeg Een pietsje beschaving is
alles waarom ik timide wat vroeg
Wie weet met een wat gewijzigde strategie, gebeurt
wat ik zo volgaarne zie, in plaats van die luidkeels
opgeëiste 'buit'.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Felle ruzie op straat!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.