'Zal ik?' overweeg ik in mijzelf

Dakoyria

'Zal ik?' overweeg ik in mijzelf
Ik heb me wel eerst van voldoende
saldo willen vergewissen...

Die vrouw daar, zo kleumend bij de
super buiten: met alle plezier wil ik
wel wat eurootjes missen!

'En passant' in de winkel laad ik ook
voor haar het een en ander aan eetbaars-
en te drinken in

Het een en ander aan fruit maakt het geheel
áf, best een gewin
Als ik haar met een gevulde tas tref, straalt

haar gezicht... Toch maakt zij een afwerend
gebaar, immers veel te duur! Ik lach gerust-
stellend naar haar Dan pakt ze de gevulde tas

aan, omhelst me en ik krijg op een wang een
enthousiaste zoen De dagen daarna zie ik haar
niet, heeft zij nog afdoende rantsoen?

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘'Zal ik?' overweeg ik in mijzelf’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.