Excuses slavernijverleden

Trijan

De landelijke excuses worden geopenbaard,
vele anderen gingen voor, bij de regering was geen gehoor,
die voelde zich bezwaard.

Excuses van kinderen, van kinderen van kinderen,
een kentering, zo één als de Duitse wending,
een financiële bijdrage moet de pijn verminderen.

Handelen waar de huidige generatie geen invloed op had,
onmenselijk leed, primitief en wreed,
hierop gaat men niet prat.

Voor primaire slachtoffers te laat,
voor Nederland kan het onderdrukte verleden worden geschoond, de onschuld weggehoond,
wie is bij excuses het meest gebaat.

Excuses zijn zinvol wanneer het van binnen komt,
woorden kunnen dit vormgeven, elkaar omarmen in dit leven,
het werkt pas wanneer het bij de nazaten binnenkomt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Excuses slavernijverleden’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.