Huidige ontwikkelingen

Dakoyria

Van heel dichtbij word ik met moderne ontwikkelingen
geconfronteerd: Een Syrische familie met jonge kinderen
maar in een ouderenflat "geparkeerd"
Vanzelfspekend geeft dat de nodige stress, bindt jong
spul maar eens vast! Een meer dan harde les...

Een zwaar invalde meneer in een rolstoel wordt op de
allerhoogste verdieping in een woning gezet; de lift is
voor hem nauwelijs bereikbaar en híj, alleen wonend
raakt nu geregeld ontzet!
De woningnood, we klagen er maar niet meer over

Het is wel bittere realiteit Met alle liefde die in ons is,
nemen we bodemloos vluchtelingen in ons zo kleine
land op Dit vind ik volkomen terecht, gezien hun strijd
Maar toch: kunnen we deze medemensen in alle
redelijkheid fatsoenlijk onderdak bieden en zijn we

bereid? Je houdt toch je hart vast om al die mensen
die nu al buiten moeten slapen... Wat te doen als
herfst en winter keihard toeslaan? Hen voor dood van
de grond af rapen?

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Huidige ontwikkelingen ’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.