Het oude leven terug

Trijan

Wij hebben het oude leven terug,
files groeien iedere dag, openbaar vervoer is een hard gelag,
benzineprijs stijgt watervlug.

Vliegtuigsporen doorkruisen de atmosfeer,
Zwarte zaterdagen herleven, op festivals is water een zege,
Horecaprijs excelleert.

Brexit en stikstof beheersen het journaal,
Oost West sentiment krijgt een tweede leven, een nieuw IJzeren gordijn wordt geweven,
inflatiespook is klare taal.

Willem Engel danst niet meer op de buis,
de politie heeft de gebeten hond gesmoord, de zorg is weer ongehoord,
op overvolle stranden voelen wij ons thuis.

Hybride werken wordt in de toekomst beslist,
Een nieuwe koers is een lange weg, niemand weet daar weg noch steg,
Wat hebben wij ons oude leven gemist.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-06-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het oude leven terug’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.