Uit de lockdown

Thorgrin

A: Jij bent een complotdenker!
B: Jij denkt niet zelf na!
A: Jij laat je leiden door fake nieuws!
B: Ooit zelf onderzoek gedaan naar de sterftecijfers van corona?

B: Ik heb veel gelezen over covid19, volgens duizenden virologen is de kans op overlijden laag.
A: Doe toch eens normaal man, je lijkt wel op zo'n demonstratiegekkie in Den Haag!

A: Ik geef om de medemens en wil niet dat mijn gedrag tot nieuwe besmettingen leidt, en ik wil terug naar alle vrijheid, dus ik volg de maatregelen opgelegd door onze overheid.
B: Ja, want die maatregelen zorgen er echt voor dat het virus zich niet meer verspreidt!

B: Hier zit meer achter. Waarom worden we anders zo in onze vrijheid beperkt?
A: Pff, weer zo'n anti vax wappie.. De ziekenhuizen raken vol! Heb je dat nou nog niet gemerkt?

A: Ik ben de afgelopen 2 jaar niet ziek geworden door corona, maar kom maar op met die vaccinatie, want dan kunnen we weer gauw terug naar normaal.
Wie niet wil, is een debiel en geeft niet om anderen. Einde verhaal.

B: Ik ben de afgelopen 2 jaar niet ziek geworden door corona, en hoef dus echt geen vaccinatie. Mijn immuunsysteem werkt prima.
En als het toch verplicht wordt, dan maar nooit meer op vakantie.

Mensen wat een tegenstrijdigheid.
Terwijl we hetzelfde willen:
Vrijheid en gezondheid.
Zulke vanzelfsprekende begrippen,
die qua definitie per persoon toch zo kunnen verschillen.

Ik vind het heel complex en ben er heel erg veel mee bezig.
Al 2 jaar lang, iedere dag, erover zien, praten, luisteren en lezen.
Want er worden zoveel verschillende dingen van mij verwacht, door naasten, vrienden, collega's, de overheid en wildvreemden.

Dus ik neem even rust.
Geen meningen.
Even geen irritatie.

Geen informatie, geen discussies,
over persconferenties en vaccinatie.

Eventjes geen updates,
over de aantal doden of de bedoelingen van Bill Gates.
Geen podcasts, youtubefilmpjes of interviews.
Ook weg met die kut pop-ups van het nieuws.

Ik heb er genoeg van.
En stap uit deze lockdown.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Thorgrin (Actief sinds: 11-01-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Uit de lockdown’ van Thorgrin zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.