INLOGGEN
«»

Vergeetachtigheid

‘Daar heb ik geen actieve herinnering aan’
gemompel, gelach, geluid dat verstomt
kijk hem daar nu staan
hij die het herinneren verdomd

Zijn geheugen leidt tot ander gedrag
op school, op straat en in de politiek
iedereen twijfelt aan het gezag
de normale gedragsregels voelen ziek

Kinderen die hun huiswerk niet maken
mensen die een fout willen verstoppen
die ene kreet zijn ze al begonnen te slaken
om consequenties van hun falen te stoppen

Niet herinneren wordt de norm
voor wat je niet wilt toegeven of doen
waarheid ook in een storm
iets van vroeger, iets van toen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Evelyn Dijkstra
Actief sinds: 02-09-2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vergeetachtigheid’ van Evelyn Dijkstra zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.