laf

Peter Paul Doodkorte

wie oorlog rechtvaardigt
om wat wij geloven willen
wie de strijd verheerlijkt
over wat wij denken moeten
wie het verraad verheerlijkt
voor vergroting van de winst
wie puur de haat zaaien wil
tegen kwetsbaren onder ons
slaat een bijl aan de wortels
van het menswaardig bestaan

wie daarvoor ook nog eens
onze kinderen gebruiken wil
door ze met drugs te gijzelen
als ezels te zadelen met schuld
opdat zij voor hen moorden
wie en wat hen niet bevallen wil
heeft enkel het eerloze karakter
van een laf boosaardig schepsel
dat met wrede leugens en laster
de mens vernedert en verkracht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

1 augustus 2021

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘laf’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.