INLOGGEN
«»

overdenking corona en de hedendaagse geb

Ik zit nu in gedachten verzonken
en zie dat het mooie weer naar mij gaat lonken.
toch is het een dag met meerdere gedachten
hoe kunnen we het leed van de overledene verzachten
een moord, een ramp, een overlijden
het is iets, wat wij niet kunnen bestrijden
-o- -o- -o-
maar moeten wij dan verder negatief zijn
voelen wij dan alleen die pijn
moeten wij elkaar niet wat meer steunen
zonder steeds tegen het verleden aan te leunen
gelukkig is de ramp in Limburg weer voorbij
en wij helpen deze mensen zij aan zij
-o- -o- -o-
ook herdenken wij de strijder die het onrecht wilde bestrijden
en verder onrecht wilde vermijden
PETER, wij zullen je nooit vergeten
wij denken aan je, dat moest je eigenlijk weten
-o- -o- -o-
maar we gaan verder in de strijd
wij komen er weer bovenop
ik worstel en kom boven naar de top
Nederland gaat nooit verloren
al proberen ze ons regelmatig de grond in te boren
.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

JACK MULDER
Actief sinds: 22-02-2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘overdenking corona en de hedendaagse geb’ van JACK MULDER zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.