INLOGGEN
«»

Schaduw Prins

Honderd was een stap teveel,
hij werd geprezen om zijn rol, hoe hield hij dit vol,
voor feministen was hij een juweel.

De man die nooit zichzelf mocht zijn,
ambities werden naar zijn onbewuste verbannen, zijn rol was zijn vrouw vermannen,
overschaduwd worden door je eigen schaduw doet pijn.

Emoties tonen was ongehoord,
de wereld kijkt altijd toe, paparazzi ’s zijn zelden moe,
een gezichtsuitdrukking zelden verstoord.

Zijn ongebruikte kwaliteiten zullen wij nooit kennen,
met de marine had hij een band, starend in het water waar is mijn land,
een zee van mogelijkheden om te verkennen.

Zijn uitvaart nam hij zelf ter hand,
dit liet hij zich niet ontnemen, strak geregisseerd zonder problemen,
voor één dag was het zijn vaderland.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Trijan
Actief sinds: 22-04-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Schaduw Prins’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.