INLOGGEN
«»

De jeugd

De jeugd
Ze zijn jong en onbesuisd
Worden door de oudjes verguisd
Maar zijn zij werkelijk zo slecht
Je ontwikkelen is je goed recht.
Dat je het niet doet zoals het moet
Ook al vinden je ouders het niet goed.
Toch zal je je niet laten sturen.’
Beleef je de meest fantastische avonturen
En als je ontwikkeling snel is gegaan
Kan je zeker wel je mannetje staan.
Ben je dan ouder en sociaal bewogen
Zullen de oudjes je wel gedogen.
Je mooie jeugd ging snel voorbij
Je werd ouder en keerde het tij.
Zo onverantwoordelijk als je toen was
Zo serieus loop je nu in de pas
Van de wat de oudjes je hebben geleerd.
Heb je de onbezonnenheid verleerd.
Je en rechtschapen mens geworden.
En voldoet geheel aan de gevestigde orde.
Waar je in je jeugd zo tegen ageerde
En je mede mensen en familie mee bezeerde.
Ben je geworden zoals zij.
En zie dat maak je ouders en vrienden blij
Kijk terug hoe je jeugd is geweest
Geworden als je ouders is een feest.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

ruud kolijn
Actief sinds: 27-03-2021Informatie bij het gedicht:

Al een aantal jaren hou ik mij bezig met het schrijven van gedichten. Tot op heden heb ik dat altijd voor mijzelf gedaan maar vind het tijd om dat met anderen te delen. Ik ben geboren in 1942 en heb een ander tijd meegemaakt als de huidige generatie maar voel, mij wel betrokken met hun wijze van denken. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De jeugd’ van ruud kolijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.