INLOGGEN
«»

Toeslagen affaire

De belastinginner keert toeslagen uit,
contradictio interminis is genegeerd, het verleden heeft ons onvoldoende geleerd,
welke politicus neemt zo’n besluit.

Uitkering verstrekken lijkt beschaafd,
verkeerde achternaam is snel verdacht, deze uitkering plaatsen wij in de wacht,
regels worden gehandhaafd.

kwetsbaren worden geïntimideerd,
deurwaarders en dwangbevelen krijgen deuren plat, betalingen verdwijnen in een zwart gat,
Bulgarenmisstanden worden overijverig gecompenseerd.

Achteraf hebben wij allemaal spijt,
men had het zo graag anders willen doen en schuiven de schuld in een andere schoen,
ons collectieve geheugen zijn wij plotseling kwijt.

De pendule beweging om regels te handhaven sloeg door,
de menselijke maat ging verloren, rehabilitatie kan de slachtoffers niet bekoren,
wie is de schuldige, roepen wij in koor.

Gedupeerden zijn moe,
een enkeling is nog strijdbaar, hij is voorlopig niet klaar,
Zo’n slag wens je niemand toe.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Trijan
Actief sinds: 22-04-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Toeslagen affaire’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.