INLOGGEN
«»

Arbeidsbeperkt

Je bent arbeidsbeperkt...

.. dus wegbezuinigd
tot ver achter de geraniums
dat is beter
voor jou
en voor ons

Daar zit je dan dus
thuis in de kou
niets te doen
aan de kant
geloosd

Maar er is hoop
zegt men
niets aan de hand
natuurlijk niet
want luister hier

De werkgevers
vinden jou top
dat zeiden ze
ernaar gevraagd
bij wijn en kaviaar

Grote beloftes
gul gestrooid
gretig aanvaard
in goedgelovige
suffe oren

Top resultaat
van borrelpraat
en bulderend
gelach

Wat nagloeit
blijft de vraag
wie komt
voor jou
nog op

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

John Kuipéri
Actief sinds: 28-08-2018Informatie bij het gedicht:

Het is schandalig hoe de sociale werkplaatsen destijds onder valse voorwendselen zijn wegbezuinigd. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Arbeidsbeperkt’ van John Kuipéri zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.