INLOGGEN
«»

Werkloos

Werkloos

Onze harnassen hangen werkloos in de kast,
uitzichtloos op rij met afgezakte schouders, de overhemden hangen aan de houders,
van motten nog geen last.

Voorheen was ons harnas gezichtsbepalend en dienstbaar,
ons harnas gaf de inhoud kleur, soms promoverend tot fine fleur,
een indrukwekkend gebaar.

De match met het shirt was de dagelijkse puzzel,
zoeken naar parallelle kleuren en je vrouw laten keuren,
de dag startte met een struggle.

Vervolgens de woonwerk transitie ongeschonden overleven,
ridders reisden kreukvrij, hun zware harnas past niet in onze galerij,
aan een kreukelzone moeten wij ons overgeven.

Wisseling van het harnas zorgde voor onrust,
Wie mocht zich dit keer etaleren, veel concurrerende mooie kleren,
de verse geur van de drager is voor de harnassen een lust.

Onze casual is thans de grote concurrent,
de beeldscherm vulling moet nog formaliteit uitstralen, daarbuiten mag casual het bepalen,
belangrijk is dat je jezelf bent.

Onze uitstraling zal ons harnas niet meer compenseren,
authentiek zijn dat is wat het is, met gezond positivisme anders is het een gemis,
wij zijn even de keizer zonder kleren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Trijan
Actief sinds: 22-04-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Werkloos’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.