Solidariteit weg?

Dakoyria

Ik weet niet hoe het anderen dan vergaat
Mij blijft slechts een vaag vermoeden
Zo gedwongen weg van de straat
Chagrijnigheid en agressie die om de
voorrang stoeien.....

In mijn omgeving vrijwel weg de solidariteit
Vrijwel iedereen denkt nu aan zijn eigen
hachie
Het lijkt opnieuw wel op die destijds oorlogstijd
Zonde wapengekletter,

een onzichtbare vijand steeds wel daar
Angst en beven regeren nu ons dagelijks
leven
Met corona als vijand inmiddels meer dan
klaar!

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Solidariteit weg?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.