INLOGGEN
«»

Un-lockdown

Un-lockdown
De premier heeft gesproken,
de teugels laten wij vieren, gedraagt u niet als wilde dieren,
er kan weer langzaam aan de vrijheid worden geroken.

Wij gedragen ons als dartelende koeien, na een lange winter,
dolle dinsdag tafrelen zijn het niet, maar wie weet ligt dit in het verschiet,
de vrijheid in onze weide kent nog enige hinder.

Onze opgekropte woede richten wij soms op onze naasten,
Het geweld tegen agenten neemt toe, het gedrag van een achtereind van een koe,
extreem huiselijk geweld, dat zijn de laagste.

Een vinger, dan de hele hand,
gedupeerden en niet gedupeerden schreeuwen moord en brand,
watt is dit nu voor een land?

Ons kritisch vermogen is door de lockdown niet aangetast,
de overheid haalt een nieuw noodpakket uit de kast,
de niet creatieve geesten blijven daardoor onbelast.

De roep is groot om onze oude gewoonten te doen herleven, samenscholing is thans uitsluitend aan de kleintjes gegeven,
met mondkapjes op, registreert ons brein, dat wij de un-lock fase ingekaderd mogen beleven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Trijan
Actief sinds: 22-04-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Un-lockdown’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.