INLOGGEN
«»

Zorgeloze zomer

lange adem, diepe zucht
het is nog benauwd
er wordt gerouwd

we raken aan
met koude huid
hartverwarmend is elk geluid

“het loket gaat nog niet open”
er staat een lange rij
anderhalve meter zij aan zij

de hulpeloze troosteloze
de “ goddeloze” boze
een verloren zaak en handel

er is geen voorrang
wachten duurt lang
iedereen is even bang

dat de zomer in de rij verstrijkt
waar het toch op lijkt
blijft dan geduld en mededogen

langzaam wordt vooruit bewogen
schuifelend sluit de rij
“er kan echt niemand meer bij”

roept iemand in paniek
“straks zijn we allemaal ziek”
“dat risico nemen we dan”

“ik vind er zo geen pest meer an”
is het antwoord uit de rij
niemand weet wie het precies zei

wellicht de hopeloze zorgeloze..

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Erna Kagenaar
Actief sinds: 10-01-2014Informatie bij het gedicht:

Verwachtingen en belevingen in corona tijd. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zorgeloze zomer ’ van Erna Kagenaar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.