privacy

Peter Paul Doodkorte

een priveleven en privesfeer
is naast recht een voorrecht
dat wij verwachten mogen
maar ook respecteren moeten
van en voor de medemens
maar waar ligt de grens

wie en wat mag eraan knagen
wanneer ook en waarom dan
mogen wij de mantel nemen
van wat wij doen en laten
omdat het aan ons eigen is
maar waar ligt de grens

moet het zonder voorwaarden
altijd en overal gegeven zijn
mag het eigene geschonden
als het tegelijk ook anderen
het eigene blootleggen kan
waar ligt dan de grens

in tijden van oorlog en ziekte
van levensbedreigende rampen
moet het dan niet wijken mogen
als wat wij privaat mogen doen
anderen schaden kan of zal
waar ligt dan de grens

wat is ons het eigen waard
als het alles vernietigend is
in de wereld om ons heen
wie zou het hebben willen
als er geen mens meer blijft
die het nog respecteren kan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Verdicht in coronatijd | 8 april 2020

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘privacy’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.