De wereld van later

Roel van Ekeris

De wereld van later

Een waardige trend
Waarin toekomst wordt verwend
Het leven onbevangen
Zonder enig verlangen

Ken jij het gevoel van ontspannen
Geen standen of rangen
Waar vrede ontwaakt
In stappen die je maakt

Weet jij wat het is
Zonder enig gemis
Te weten hoe het leven behagen
De wereld aan andere generaties veilig over dragen

Het doen van een stapje terug
Het rechten van de rug
De wereld te ontzien
Een beetje minder luxe misschien

Kunnen we op safe spelen
Als we de wereld delen
Niet meer boven modaal aards consumeren
De lessen leren

Het leven is fijn
Als het iets minder kan zijn
Het andere opletten
Volgende generaties met aardse problemen besmetten

Roel van Ekeris©



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De wereld van later’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.