Urgenda

John Kuipéri

Drie - nul!
tegen de dolende staat
een grootse demonstratie
van leiderschap
en meesterlijk resultaat
de flauwekul verslagen
drie - nul dat is wat staat
de doodse kolennatie
in sukkeldraf en slap
gewend om te vertragen
gaat keihard op z'n plaat.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-12-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

John Kuipéri (Actief sinds: 28-08-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Urgenda’ van John Kuipéri zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.