INLOGGEN
«»

Onderwijsstakers

op wollen sokken
heerlijk naief
met borden vol lol
geen boer te zien
wat zijn ze lief

Voorál geen overlast
dat vóóral niet
de opvang geregeld
want ouders zijn heilig
en scholen dus niet

Meewarige blikken
die zijn ze gewend
wie gaat nou ook werken
als juf of als meester
wie wordt nou docent

Geld is niet het punt
zegt het Haags ministeer
wie werkt voor een fooi
heeft een roeping
en verlangt heus niet méér

De forse besparing
is intussen geïnd
dankzij grotere klassen
veel hogere werkdruk
en minder zorg voor het kind

En zo is het gekomen
dat staat nu wel vast
de gang naar de bodem
de paalrot, het drijfzand
het begon in de klas

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-11-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

John Kuipéri
Actief sinds: 28-08-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Onderwijsstakers’ van John Kuipéri zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.