de haatstraat

Natasja Delanghe

ben je blij met
de haat voel je
je sterker op
straat wanneer de
haat naast je gaat
je alleenheid
verraadt ben je
blij nu je haat nu
je enkel nog bestaat
uit de haat in je
hart die je redeloos
en hard tot razernij
heeft verlaagd

ben je blij met
de angst voel je
je echter in je vlees
nu je bang en
bevreesd voor alles
wat leeft in een cel
bent gevlucht zonder
zuurstof zonder
lucht en voor niemand
niemand anders
dan voor jezelf
op de vlucht

ben je blij met
de haat ben je blij
met de angst maakt
de haat je gelukkig
maakt de angst je sterk

of was je liever
naar peis en believen
zonder angst zonder
haat tot
menselijkheid in staat

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-06-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Natasja Delanghe (Actief sinds: 11-11-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘de haatstraat’ van Natasja Delanghe zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.