INLOGGEN
«»

Tegen!

overal
en altijd
tegen alles
en iedereen

tegen het weer
tegen de regen
de zon

weerstand
tegen verandering
geeft energie

weerstand
tegen molens
natúúrlijk

tegen molens
die geluid maken
tegen molens
die schaduw werpen
tegen molens dus

tegen de juf
tegen de baas
de buren

strijd voeren
tegen veranderingen

en tegen veranderingen
die worden teruggedaaid

zeuren tegen wegen

tegen wegen
die worden aangelegd
tegen wegen
die worden afgebroken

tegen bomen
die worden aangeplant
tegen bomen
die worden versnipperd
tegen bomen
die gaan bloeien
of hun blad verliezen
tegen bomen dus

de straat op
altijd
gewoon tegen

tegen auto’s
die lawaai maken
tegen auto’s
die geen lawaai maken
tegen vliegtuigen
die neerstorten
tegen vliegtuigen
die te laat vertrekken
tegen te veel vliegtuigen
en te weinig

tegen dure vliegtickets

altijd overal tegen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

John Kuipéri
Actief sinds: 28-08-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Tegen!’ van John Kuipéri zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.