INLOGGEN
«»

Klimaat overheersing

Ja meneer Rutte
we zullen ons leven beteren
geen gas, geen benzine

we zullen niet tutte
maar doorvoeren uw beleid
een warmtepomp is snel besteld

wees gerust, we vliegen niet dit jaar
het geld is op en besteed
aan zorg en milieu dat er nimmer zo toe deed

althans, tot heden ten dage
wij Nederlanders zijn toch sociaal
we delen gewoon allemaal

nee hoor, we zullen niet klage
dat doen die gele hesjes, zo onfatsoenlijk
gewoon negeren is soms bijna ondoenlijk

Ja meneer Rutte het klimaat
Nederland zal de wereld redden
alle beetjes helpen en begin bij jezelf

zo is het toch meneer Rutte?
wat een prachtig motto
wij als kleine stip op de kaart

zullen groots resultaat tonen
zelfs de kinderen mogen spijbelen
hun aanwezig zijn in onbewust protest

moeten we zeker belonen
heerlijk vrij en samen lallen
daarna nog even de uitlaat knallen

De mac blijft favoriet
en vlees vervangers?
dat kennen ze daar niet

is het nou zorgwekkend of lachwekkend?
telt nou eerst de wereld of uw naaste buren?
is het nou verwachting of verplichting?

of is de plicht voor ieder die niet vanzelf zwicht
voor uw idealen en utopie
wegens stille armoede en eenzame zorg

het proberen te behouden van zelfredzaamheid
in de ingewikkelde materie
die u aanbeveelt, wat een dramatische hysterie!

De ouderen van vandaag
wat zullen die er nou van denken?
ze wachten nog steeds op een helpende hand

de politiek mag aan het gas
elektriciteit is niet meer te betalen
laat het klimaat zijn gang maar gaan

het stormt in Nederland!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-02-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Erna Kagenaar
Actief sinds: 10-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Klimaat overheersing ’ van Erna Kagenaar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.