INLOGGEN
«»

politiek

op mijn voorhoofd draag ik
mijn woorden op mijn
tong de gevorkte spitsroede
van de waarheid
wijl onderweg hun
zoetgevooisde leugens hun
volksverlakkerij hun pedante
braaksel tussen de sterren
door blijft hameren

mijn woorden reiken niet
naar de sterren
het gesternte
van dat wat waar is staat
op mijn voorhoofd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-01-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Natasja Delanghe
Actief sinds: 11-11-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘politiek’ van Natasja Delanghe zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.