INLOGGEN
«»

Hooghartig lied


hooghartig lied


ik heb hun
gebaren gezien in
uitgestoken handen

in het wit
van hun tanden
zongen de ogen

het trots en
hooghartig lied
jij bent de dief

zij kenden
hun rechten in de
geschiedenis van het land

wisten hoe het
ooit is verkwanseld als
waardeloos onderpand

zij vragen
geen aalmoes maar
pure gerechtigheid

de tijd zal het
hen leren en die
hebben zij aan hun zijd


wil melker
27/11/2018
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hooghartig lied’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.