INLOGGEN
«»

donderwolken

de massa-mens
zit op zijn krent
denkt dat hij denkt
leeft in de waan
dat Trump en al zijn epigonen
zijn bastaardzonen
er voor hem staan
het 'Heil' brengen op aarde
ook in Europa
verlichting a me hoela
angstzweet in onze handen
want aan de kim weerlicht
weer oorlog
we staan erbij
kijken ernaar
en roepen heel voorspelbaar
o wat naar
deze eruptie van zelfdestructie
we kijken toe vol onmacht
ontberen alle kracht
om de zwarte vloed te keren
na al het lachen
betalen we het gelag
blijven we stom
kunnen ons niet verweren

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘donderwolken’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.