INLOGGEN
«»

Kinderfeest

Pimpelpaars, mosgroen,
bordeauxrood,
groen en geel,
we ergeren ons dood!

Blauw met stipjes,
goud is goed,
zilver mag,
roze staat zoet!

Een sterretje hier,
een zonnetje daar,
met streepjes, alles kan,
vergeet de tatoeages niet,
we schrikken nergens meer van!

Vlechtjes, dreadlocks, piekhaar,
zelfs een kale kop,
met sjaaltje, petje, haarband,
springend en dansend, alles is top!

Zwart? Nee, dat mag niet!
Geen krullen of oorbellen, nee!
Géén rode lippenstift,
dus weg ermee!

Wat ooit begon als kinderfeest,
dat is voorbij!
Ja, .......... we vieren het nog wel,
maar de lol is eraf!
't Veroorzaakt nu ieder
jaar weer een rel!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Em Dee
Actief sinds: 19-09-2018Informatie bij het gedicht:

Dit gedicht is niet kwetsend bedoeld, voor niemand! We zijn allemaal mensen. Maar steeds vaker lijken we met z'n allen nogal "door te slaan", waardoor er vervelende, niet meer op te lossen situaties ontstaan. Sinterklaas is een kinderfeest, laten we dat leuk houden, zeker voor de kinderen en met minder blauw op straat! Dat moet toch kunnen! Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Kinderfeest’ van Em Dee zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.