Barbaar van Amerika

John Kuipéri

President Stumper
duivel in wolfskleren
democratisch gekozen
uit onvrede
en ballorigheid

America first
in achterhaalde mijnen
ieder voor zich
nog rijkere rijken
schijt aan de rest

Daar zit hij dan
de witte boze man
zwaar ontevreden
klaagt zich een weg
van boven naar beneden

Bang is hij niet
toch zaait hij angst
voor anders
voor gevaar
voor dreiging

Paradoxaal
de grootste dreiging
is hij zelf
met zijn kabaal
en loze tweets

Dit opperhoofd
van niets
sloopt tal
van bruggen
achteloos

Ja wee degene
die hem koos
voilá
hij heeft het
voor het zeggen

En jij
zijn kiezer
eindeloos
heb jij wat
uit te leggen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

John Kuipéri (Actief sinds: 28-08-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Barbaar van Amerika’ van John Kuipéri zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.