Stuklopers

MFJ van Boven

ik zocht ze
tussen de stuklopers
lopende hielen
met losse hakken

de halve zolen
nieuwe modellen
of stappers
met open sandalen

de stad was vol
met dansmarietjes
op klappende klompen
met houten tongen

grote en kleine maten
hakkenbars en schoenenreuzen
meisjes op klompen
op het ritme van stalen neuzen

ik zocht ze
op braderijen en markten
naar slangenleer of van zijde
naar een paar om te klaplopen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

MFJ van Boven (Actief sinds: 12-07-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Stuklopers’ van MFJ van Boven zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.