meeer de president

Geert Messelis

soms doet u me aan Garfield denken
die grote rosse kat
die totaal onverwacht
een klap uitdeelt
en grijnst en lacht
die heb ik weer eens lekker
dat land van u
waar u van houdt (zeg je)
heeft een heel klein probleem
het werd gebouwd met puin
van slavernij en genocide
en net als toen
spreekt u met een gespleten tong
u bent een makelaar in dood
want landen moeten wapens kopen
je bent de grootste undertaker
van de wereld
en werk door wapens
is een lege huls
maar je bent een merchand
voor wat hoort wat
de wapen lobby was je sint

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘meeer de president’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.