De wereld

Taaltje

Een dag zoals deze,
Zo mooi... als deze
De waardering, niet aanwezig
Voor een dag zoals deze

Anonimiteit ongekend
Altijd in de handen geklemd
Zo waardevol en toch zo klein
Het gevaar, om alleen te zijn.

Geef maar toe,
Jij, Jij kent het ook
Iedereen zit in dezelfde goot
Gezichten naar een scherm gekeerd
Alsof de wereld hen niet deert.

Wat u zich niet beseft.
Die elektronische wereld, die is ook echt
Bedriegerij en kwaad gezind
Niemand is veilig en niemand wint.

Commentaar van alle kanten
Over problemen zo groot als olifanten.
Overdrijven kunnen we goed
De media doet het in overvloed.

Halve verhalen, niets van waar
Open vertrouwen kon dat maar.

Angst en wanhoop overal
De wereld draait in verval

De schande van de mens ongekend
Hoe u zich ook weert of keert het is u niet onbekend
Goede daden zijn ineens bijzonder
Ze lijken bijna een wereld wonder.

Iets gewoon voor een ander doen kan bijna niet
Bij een ander aanspreken is het kwaad al geschied

Vooroordelen, scheren over één kam
De meesten mensen maken er gebruik van
Onbewust of bewust
Het geeft de mensheid geen rust

Maar houdt de hoop! Geef niet op!
De mensheid staat nog steeds aan kop

Hou je telefoon maar vast.
Geef elkaar de hand en wees geen last

Doe iedere dag een goede daad
Dit doet niemand kwaad

Heb je een doel? Ga ervoor!
In deze hopeloze wereld vol verdor

Goede doelen en leuke initiatieven.
Goed gezind en goed bedoeld
Als deze mensen er zijn is de wereld nog niet gedoemd

Waaheid en eerlijkheid
Alle kleine beetjes helpen mee
Begin klein. Het is een goed idee!
Maar begin wel. Anders help je er niemand mee

Vertrouw in jezelf en je vrienden
In iedereen die het mag verdienen

Grijp je kansen
Laat het gebeuren
Leer dansen
Geniet van geuren

Je leeft! Geef jezelf dit gevoel dan ook

HOU VAN JEZELF

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-02-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Taaltje (Actief sinds: 01-02-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De wereld’ van Taaltje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.