Berlijn

René van den berg

Berlijn

Geen woorden zijn goed genoeg, geen woorden dekken de pijn...
Wanneer we bedenken hoe het voor de slachtoffers moet zijn...
Je loopt op de kerstmarkt, tussen geliefde en onbekende...
Het is een gezellige en vrolijke bende..

Daar loop je dan, vol vreugde geniet je en beleef je plezier,
maar slechts 1 tel later komt abrupt een einde aan dit vertier.
..In slechts één tel, want langer duurt het niet,
verandert de wereld, het was een wereld waarin je geniet

Plots hangt daar weer een donkergrijze wolk boven het hoofd,
Niet echt een wereld waar ik altijd in heb geloofd...
Ik geloof in een wereld vol met liefde en dromen,
Een wereld waarin we met z’n allen samen kunnen komen...

Samenkomen zonder angst voor wat misschien komen gaat,
Kinderen die zonder gevaar kunnen spelen op straat.....
Ik stop je niet in het hokje van Atheïst, Christen of misschien Islamiet...
Ik kijk naar wie je bent als persoon, de persoon die iedereen ziet...

Maar nu was er een mafkees die voor hetgeen waarin hij gelooft,
Andere onschuldige mensen zomaar van het leven beroofd.....
Hun familie vol met onbegrip en verdriet achterlaat,
Die zonder trots voor hetgeen hij heeft gedaan er zomaar vandoor gaat...

Waarom vraag ik me af, waarom moet dit zo zijn,
Waarom doe je andere mensen zo’n verschrikkelijke pijn....
De ander in zijn waarde laten, dat is hoe ik het graag zie...
Wie bepaalt dat het geloof van de ander goed is of fout, ja wie?

Wederom zijn de levens van onschuldige mensen voor altijd verpest....
Ze zullen er altijd aan worden herinnerd, deze tijd van het jaar, de KERST!!!
Een christelijk geloof in een christelijk land, wordt met zwarte rook besmet...
Het stijgt me inmiddels allemaal boven mijn pet...

Ik snap het niet meer, de meerderheid is sociaal en staat niet achter dit gedrag...
Maar wat boeit het, als de minderheid toch alles doet wat niet mag...
Het kan ze niet schelen, hun wil is hun wet,
Ze bederven zo langzaam aan voor vele de pret....

Maar dat mag niet gebeuren, we moeten onze handen ineen slaan,
Samen als een team, moeten we voor positiviteit gaan staan...
Nederlander bij geboorte, of geboren op een andere plek van de aarde...
Wanneer je iedereen lief hebt geeft dat veel toegevoegde waarde.....

Voor nu wil ik vragen om een moment van stilte om even na te denken,
Om de nabestaanden en de slachtoffers ons respect te schenken.....

Bring love, not warr....

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

René van den berg (Actief sinds: 10-10-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Berlijn’ van René van den berg zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.