INLOGGEN
«»

duister hart

de dag heeft klamme handen
de mensen wachten schuw
dit is de winter van de patriarch
de kleptomaan, de kleptokraat
die klaar is
voor zijn soort van farce

om kinderen in bloed te smoren
het pantser toont geen opening
is het de goddelijke macht
te beslissen wie leeft, wie sterft
of zijn het gewoon de wijven

de man is dood
maar onbegraven
bloed aan zijn handen
vindt hij dood gewoon
hij is onzichtbaar
maar de lege straten
tonen zijn gezicht

het water trekt zich ver terug
het woud is opgerukt
het ritselt in de straten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘duister hart’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.